Skriv ut den här sidan

Minnesmottagning

Om du till exempel sovit dåligt eller är stressad  kan det påverka minnet tillfälligt. Besvären brukar gå över om du tar det lugnt, mår bra och sover ordentligt. 

Om du vid ett flertal tillfällen har svårare att komma ihåg saker än tidigare kan det vara tecken på en sjukdom exempelvis depression eller demens.

Om du känner dig orolig kring ditt minne kan vi erbjuda dig en så kallad basal minnesutredning. Detta är ett första steg för att vi ska få veta lite mer om dina minnesproblem.

Utredningen sker i olika steg. Först kommer du att få träffa en läkare för ett inledande samtal. Om det anses nödvändigt  kommer du sedan att få lämna prover och skanna hjärnan.

Efter detta kommer en distriktssköterska att ringa dig för att boka in ett hembesök. Besöket tar ungefär en timme och sköterskan kommer att ha med sig lite olika frågeformulär som du får svara på.

Distrikssköterskan skickar sedan en remiss till en arbetsterapeut som också gör ett hembesök.

När resultaten från samtliga undersökningar är klara får du komma på ett avslutande besök hos läkaren. Om det är nödvänding med ytterligare utredning eller behandling kommer läkaren att skicka en remiss.